Montáž dřezu do pracovní desky

Jde o montáž do roviny, která je vhodná pro pracovní desky z přírodního kamene či kompozitních materiálů, do kterých se ze shora do drážky zapustí horní lem dřezu. Okraj dřezu navazuje na pracovní desku, proto musí být otvor přesně vyřezán. Podobně jako u spodního osazení, doporučujeme tento druh montáže. Montáž dřezu Jak si vybrat dřez do své kuchyně. Existuje několik způsobů instalace dřezu do kuchyňské desky.


Montáž dřezu do pracovní desky

Přečtěte si více o různých typech montáže dřezu. Pozornost také věnujte orientaci dřezu , jestli bude vanička nalevo nebo napravo. Většina dřezů je určena výhradně na jeden typ montáže, existují však i dřezy, zejména nerezové, které je možné namontovat do pracovní desky více způsoby.


Krok po kroku se dozvíte čím se řídit při výběru granitového dřezu , vysvětlujeme další etapy montáže: přípravu, výřez otvoru v kuchyňské lince, montáž baterie a sifónu. Jedna strana dřezu má přijít do výřezu – tento okraj se označí kusem krepové pásky. Na druhou stranu na pracovní desce nalepte krepovou pásku, abyste mohli vyznačit řeznou linii. Horní montáž je oblíbená právě pro svoji jednoduchost, najdete ji ve většině domácností a je vhodná pro pracovní desky z jakéhokoliv materiálu. Její nevýhodou je ale to, že se v místě, kde je dřez napojený na pracovní desku, mohou usazovat nečistoty, plísně a bakterie, a tento prostor se špatně čistí.


Montáž dřezu do pracovní desky

Jednoduchá instalace s EasyFit Neřešte vrtání a šroubování při instalaci vaší desky. Jednoduše zacvakněte EasyFit varnou desku Beko do připraveného výřezu v pracovní desce a nic. Typ montáže vhodný pro pracovní desky z přírodního kamene či kompozitních materiálů, do kterých se ze shora do drážky zapustí horní lem dřezu. Přesahový Typ horní montáže pro všechny druhy pracovních desek, kdy horní lem dřezu tvoří na desce jen nepatrný přesah (vysoký pouhou tloušťkou materiálu plechu). Způsob upevnění se může lišit podle jednotlivých typů dřezu.


Důlčíkem si vyznačíme střed místa, na které chceme původní, v lepším případě novou, modernější armaturu osadit. Některé dřezy již otvor pro armaturu mají. Obvykle se dřez vsazuje přímo do pracovní plochy nejlépe před montáží desky , protože to usnadní následující pracovní kroky. Pro stanovení správné polohy hraje důležitou roli také armatura. Pokud v dřezu není otvor, musíte vyříznout další otvor do pracovní desky.


Ostatní úpravy, podle náročnosti. Dřez s plochým okrajem se instaluje stejně jako dřez určený pro horní montáž. Rozdíl je v tenkém profilu dřezu , který bude mít jen mírně zvýšený přechod z pracovní desky do dřezu. Dřezy s plochým okrajem lze použít jak pro horní montáž , tak pro montáž do roviny.


Ale i firma dokáže udělat to, co jsem udělal já, když jse. Způsob uchycení a montáž kuchyňského dřezu do pracovní desky. Dřez obsahuje ve spodní části dřevěný rám pro snazší montáž ke kuchyňské lince.


Ve všech zmíněných případech vás čeká odpovídající výřez v pracovní desce a instalace nového kuchyňského dřezu. Pracovní desky koupit o objednat u OBI. Při výměně i demontáž dřezu stávajícího.


Montáž kuchyňského dřezu Zdroj: Hornbach V případě, že měníte jenom dřez do staré pracovní desky , dbejte na to, aby ten nový měl správné rozměry jako původní. MONTÁŽ : Zapuštěné ocelové (nerezové) dřezy jsou určeny pro montáž do pracovní desky. Montáž nového nebo výměna stávajícího kuchyňského dřezu patří k. Podle dodávaného návodu namontujeme odpad vody, přípojku pro. Dalším aspektem, který nás může zajímat, je způsob montáže dřezu do.


Nainstalujte pracovní desky nebo otevřete staré. Zároveň však můžete pracovní deskou pohodlně na dřez navázat, jelikož standardní kuchyňské pracovní desky jsou vyrobeny v šíři 6mm a tloušťce mm, což odpovídá parametrům celoplošného dřezu. Pro montáž pracovní desky spodní korpusy uzavíráme laminem shora. Podkladové lamino umožní uchycení dřezu a baterií. Zvláště důležité je lamino pro spodní montáž dřezu.


Přesah skla pracovní desky přes podkladové lamino je variabilní. Varné desky se osazují shora, tedy na pracovní desku, nebo je lze zapustit do roviny. Do desky lze zabudovat i jiné spotřebiče, jako je baterie, výsuvná zásuvka či digestoř.


Odkapové plochy – Na pracovní desce můžeme vytvořit dle přání zákazníka odkapovou plochu ke dřezu či odkapové drážky.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Furnace decoking procedure

Písková filtrace bestway náhradní díly

Zapojení bojleru dražice