Kapacita baterie elektromobilu

Spoločnosť Tesloop sa venuje preprave pasažierov na trase Los Angeles – Las Vegas, prostredníctvom elektromobilu Tesla Model S. Kapacita baterie je zásadní pro dojezd elektromobilu. Zní to trochu jako science fiction, faktem však je, že tento typ baterie už čtyři roky pohání prototyp automobilu Quant. Vďaka takejto kapacite dosahujú elektromobily reálny dojazd od 2do 5km (Tesla Model S 100D) Ako štandard pre najbližšie roky sa javia cca kWh batérie. Bohuzel ne, pro baterie se obvykle zadny Mooruv zakon neuvadi, ale celkem dobrou predstavu si muzeme udelat z vyvoje v predchozich letech v mobilech, noteboocich a podobne. Dulezite take je uvedomit si kolik se investuje do vyvoje baterii dnes a kolik by se mohlo investovat s pribyvajicim mnozstvim elektromobilu a hybridu na cestach.


Kapacita baterie elektromobilu

Většina z majitelů elektromobilu by asi po uplynutí minut od nabíjecí stanice odjela s baterií nabitou na procent. Nás ale zajímalo, jak dlouho bude trvat dobití baterie do plna a kolik se ještě do baterie vejde. Z důvodu bezpečnostní ochrany baterií jsme ale museli opustit nabíjení stejnosměrným proudem (DC) a přejít na nabíjení střídavým proudem (AC). Baterie elektromobilu Nissan Leaf Moderní elektrická auta používají převážně lithium-iontové baterie ke skladování energie použité k pohonu svých elektromotorů, díky jejich vlastnostem jako cena, kapacita , rychlost nabíjení a energetická účinnost. Elektrická dodávka Nissan e-NV200.


Vďaka týmto parametrom je možné dosiahnuť dojazd v rozmedzí 2až 5km. Medzi lídrov v oblasti výroby batérií patrí Čína, ktorá ma na trhu podiel. Spojené štáty americké majú len podiel, čo môže. Nove baterie do elektromobilu Nissan zrušil slavnostní otevření nové továrny na baterie do. Pro dojezd elektromobilu je zásadní kapacita baterie.


Pokud hovoříme o kapacitě baterie , obvykle udáváme watt hodiny (Wh) nebo kilo watt hodiny (kWh). Tedy jaký maximální výkon je baterie schopná dodávat po dobu jedné hodiny. Pro mnohé zákazníky je takzvaná “ kapacita baterie ,” udávaná právě v miliampérhodinách, jedním z klíčových faktorů při posuzování telefonu. Redoxní průtoková baterie není akumulátorem v pravém smyslu, daleko blíže má k vodíkovému článku, ve kterém jako v tomto případě dochází k výrobě energie chemickou reakcí. Hodně zjednodušeně můžeme sice říci, že vyšší hodnota znamená také vyšší výdrž, nicméně skutečnost je někde maličko jinde.


Z akumulátoru totiž odebírá energii celá řada komponent: například operační. Zde můžete počítat s dojezdem v rozmezí 3až 6km. Vše se odvíjí od úrovně vybíjecího proudu.


Kapacita baterie elektromobilu

A to nie je zlé číslo. Aj na ročnom aute s teoretickým pôvodným dojazdom 3km ešte stále dokážete prejsť 2km. Neraz sme už počuli o prípadoch, kedy po rokoch klesla kapacita natoľko, že vodič elektromobilu nemohol na plné nabitie prejsť ani 1km. Degradácia je však prirodzený proces, ktorý ovplyvňujú aj ďalšie udalosti a okolité prostredie.


Nízká kapacita baterií a krátký dojezd. Průměrný dojezd elektromobilů nabízených na trhu dosahuje několik set kilometrů, ty nejlepší se mohou pochlubit téměř 5km. Jenomže to potenciálním zákazníkům nestačí. Proto automobilky hledají nová řešení, jak navýšit kapacitu baterií, ale bez nutnosti delšího.


A je pravda, že trakční akumulátor elektromobilu není levnou záležitostí. Situace se ale rychle mění. Ještě před šesti lety se platilo přes tisíc dolarů za kilowatthodinu kapacity, dnes je to okolo 3dolarů.


Baterie pro jednotlivá auta se však neliší pouze výše uvedenými parametry, nýbrž také koeficientem, který charakterizuje poměr výkonu vůči energii poskytované baterií. Udává se ve wattech na watthodinu. Jedná se vlastně o podíl kapacity akumulátoru a jeho výkonu při vybíjení. Majiteľ elektromobilu by tak mohol využívať vyhradené pruhy pre autobusy, mať parkovanie zadarmo apod.


Kapacita baterie elektromobilu

Aké elektromobily je možné kúpiť resp.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Furnace decoking procedure

Písková filtrace bestway náhradní díly

Zapojení bojleru dražice