Čištění pračky soda

Zásah opraváře pak citelně pocítíte v rozpočtu. Poradíme vám, co dělat, abyste tomu předešli. A rozhodně vás nebudeme nutit nakupovat drahé čisticí prostředky.


Vystačíte si s tím, co. Použijeme metodu našich babiček, která naprosto spolehlivě zabírá. Na čištění pračky si tedy připravte léty ověřený ocet i sodu, klidně stačí běžný typ. Pokud chcete, můžete použít i ocet bílý, bez přidaných barviv.


Jedlá soda a nečistoty na pracovní ploše. Soda je skvělý pomocník na čištění mastnoty a nečistot na povrchu pracovních ploch a všech ostatních plochách v kuchyni. Smíchaná s octem je dokonalá.


Čištění pračky soda

Samotná poslouží jako abrazivní čisticí prostředek na plochy, jako je třeba mramor a další desky. Na vyčištění pračky si připravte ocet, může být bílý bez přidaných barviv, který lze nahradit bělidlem. K tomu si vezměte sáček prací sody, starý zubní kartáček a utěrku z mikrovlákna.


Nejdříve vyperte naprázdno. Do pračky je dobré přidat půl hrnku sody do prádla. Dejte ji také do vody, na namáčení prádla, pokud jej namáčíte.


Prádlo bude lépe vyprané a perete-li bílé prádlo, bude také zářivě bílé. Soda na praní není jedlá, používá se ke zvýšení účinnosti detergentů, změkčuje vodu a dezinfikuje. Využívá se mimo jiné k výrobě domácího tzv.


Návod na čištění pračky octem. Použijte metodu našich babiček, která naprosto spolehlivě zabírá. Ocet je jak k pračce, tak k přírodě mnohem šetrnější než k čištění nabízené chemické výrobky, navíc je výborný proti vodnímu kameni, dezinfikuje a po vyprání není cítit. Možná jste slyšeli o tom, že jedlá soda skvěle vybělí zuby. Zubaři ale před takovými pokusy varují!


I když „babské rady“ říkají, že přidaná do zubní pasty nemůže škodit. Poslední věcí na čištění je buben pračky a celá její vana. K té se bohužel bez kompletního rozebrání nedostanete. Ale můžete ji kvalitně vyčistit tak, že místo pracího prášku nasypete do zásobníku sáček kyseliny citrónové. S tímto “práškem” vyperete jednu prázdnou pračku na.


Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet. Stačí místo pracího prášku nalít do pračky hrnek octa, do bubnu vložit starý hadr a spustit program vyvářky. Stejným způsobem můžete použít kyselinu citronovou nebo prací sodu. Vyčištění pračky pomocí jedlé sody a octa zvládne každý.


Celý proces opakujte každý měsíc a buďte si jistí, že výsledek vám stojí za to. Prevence nad zlato Pravidelně a poctivě myjte podavač na prací prášek a aviváž. K čištění bubnu od usazenin nebo vodního kamene pomohou speciální přípravky, nebo i domácí suroviny. Usazeniny pracích prášků.


Předem byste si ale měli dobře prostudovat, například jak vyčistit pračku octem. Nadměrné množství octu totiž poškozuje gumové části pračky , a mohli byste si tak spíše uškodit. Tři šálky octa a běžný prací program třikrát do roka postačí. Zápach z pračky odstraní půl hrnečku sody přidané do krátkého pracího programu. Tradiční doporučení je použití sody bicarbony na bělení zubů – pozor ale na poškození skloviny!


Soda bicarbona se použivá v receptech na domácí zubní pasty (např. směs sody a kokosového oleje) 20. Potrebujeme: 1kg kryštálovej sódy (natrium carbonat -pracia sóda ) - dostať ju kúpiť v drogérii. Postup treba zopakovať, ale teraz dáme do práčky zázrak - ocot.


Dva hrnky octa můžete nalít přímo do bubnu pračky. Pokud použijete nějaký čisticí prostředek na bázi chemie, postupujte podle pokynů na štítku a důsledně dodržujte dávkování. Varování: Vybírejte vždy jen jeden čistící prostředek.


Nikdy tyto produkty nemíchejte. Vyberte program na čištění pračky. Pokud perete každý den, přizpůsobte tomu frekvenci, a filtr propláchněte zhruba každé měsíce. Jak nejlépe vyjmout filtr se dočtete v manuálu, který jste obdrželi společně se spotřebičem od výrobce.


Filtr většinou najdete na přední straně pračky vpravo. Dávám litr octa, vyperu. Potom nasypu několik pytlíků sody a znovu vyperu. Má se dávat nejen ocet, ale i ta soda. Každá domácnost se musí jednou setkat s ucpaným odpadem.


Pokud neradi kupujete drahé chemické prostředky, můžete zkusit tyto dva levný “babské” tipy, jak odpad uvolnit. Na nejhorší špínu možná tyto návody nezaberou, ale rozhodně je můžete zkusit před případným použitím silných chemikálií.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Furnace decoking procedure

Písková filtrace bestway náhradní díly

Zapojení bojleru dražice