Jak vyčistit motor digestoře

Jak vyčistit motor digestoře

Usazenou mastnotu z digestoře vyčistíte například pomocí jedlé sody nebo čistícího roztoku z vody, čpavku a soli. Použít samozřejmě můžete i odmašťovací přípravky běžně dostupné v obchodech. Pokud máte plášť digestoře z nerezové oceli, dávejte si pozor, abyste mechanicky nebo chemicky nenarušili vrstvu oxidu chromu, který brání přístupu kyslíku k oceli a zajišťuje tak, že ocel nekoroduje.


Jak vyčistit motor digestoře

Vyčištění filtru digestoře se tedy rozhodně vyplatí. Právě hromadění velkého množství tuku udělá ze znečištěného digestoře tak nepříjemnou věc. Navíc nepůsobí ani jako dobrá vizitka. Snažit se ale můžeme často jak kolik chceme, ale filtr z digestoře se neleskne a stále jsou na něm ty mastné stopy.


A co je nejhorší, oprskaný je i samotný digestoř. Pamatujte si, nic není tak špatné, jak se na první pohled zdá. Měří, jak účinně dokáže v závislosti na příkonu (spotřebě) motor odsávat vzduch. V zásadě lze říct, že čím menší potřebuje digestoř energii na odsání určitého objemu vzduchu, tím je v tomto ohledu účinnější. Myjte jej cca jednou za 2–měsíce buď ručně v teplé vodě, nebo myčce na teplotu cca 65° C. Nedávejte k němu žádné nádobí.


Jak vyčistit motor digestoře

TIP: Čištění filtru digestoře jedlou sodou: Na zaschlou mastnotu dobře funguje pytlík jedlé sody rozpuštěný v horké vodě. Filtr z digestoře obvykle patří mezi ty vůbec nejšpinavější věci v kuchyni. Kromě toho, že zaschlá mastnota vypadá velmi nevábně, starý olej také mnohdy smrdí. Existuje přitom jednoduchý návo jak mít filtr opět jako nový. Jak čistit uhlíkový filtr.


Filtr můžete vyčistit buď ručně v teplé vodě, nebo ho dát do myčky na nádobí. I když se snažíte jej pravidelně otírat, stejně to není k ničemu dobré. Uhlíkový filtr je také potřeba čistit. Je nutno jej pořádně umýt. I velmi špinavý digestoř a filtr můžete vyčistit.


Bude se zase lesknout a vypadat dobře! Se vší vážností, udržet motor v chodu po dobu asi pět minut pomůže snadnějšímu odstranění mastnoty a špíny! Jakmile je motor Vašeho vozu připraven, je čas jej řádně vyčistit.


Pokud jste se rozhodli pro zakoupení digestoří, musíte znát dvě základní pravidla a to: jaký typ digestoře je vhodný do vaši kuchyně a jak vysoko umístit digestoř. Typy digestoří Než se dozvíme, jak vysoko máme umístit digestoř, musíme si uvědomit, že ne každý typ digestoří je vhodný do naší kuchyně. Projektanti, jak vidím, dokážou navrhnout nefunkční hlučné digestoře.


Jiní projektanti zase běžně navrhují v bytových domech desítky metrů dlouhé plechové odtahy na střechu o průměru 150mm, do té však naprojektují uškrcené metrové flexo 100mm. K tomu se jebne ta nejlevnější podvěsná krabice a je to. Doby, kdy se digestoře skrývaly v růžku v kuchyni, aby je nikdo neviděl, jsou dávno pryč. Dnes představují jeden z nejdůležitějších a také nejatraktivnějších spotřebičů v kuchyni. A čím více se v rodině vaří, tím důležitější post by jim měl patřit.


Motor nám tak zůstane krásně zakonzervovaný, pohyblivé části promazané a na povrchu zbude lesklý film. Ipone Full Protect lze použít i na elektrické komponenty a dokonce i na čištění výfuku (z výfuku se vypaří po nastartování, ale vyčistí ho). Pokud je motor znečištěný hodně, bude dobré, pokud si ještě předtím pořídíte nějaký k motoru šetrný, ale účinný speciální čistič. Záleží na tom, jak moc je motor znečištěný.


Bohatou nabídku čistících prostředků na motor naleznete například zde. K umytí motoru se vám bude hodit také houba nebo podobný. Tam, kde nepomáhají chemikálie, pomůžeme my.


Pojďte se s námi podívat na nejjednodušší a zároveň nejúčinnější způsob, jak vyčistit špinavý filtr z digestoře. Dobrý den, zjistil jsem že při puštění digestoře pomaleji reaguje komínová protiprůvanová klapka. Pro snadnou orientaci vám ukážeme, jak umýváme motorový prostor my a jaké produkty a pomůcky k tomu používáme. Nejdůležitější je čistič motoru a správný postup, v následujícím textu si ukážeme jak správně vyčistit motor auta. Moderní digestoře nabouchané funkcemi.


Odsávací výkon již není tím jediným parametrem, který rozhoduje o nákupu digestoře. Současné digestoře poskytují obvykle něco navíc. Jsou například vybavené vratnými tepelnými pojistkami, které vypnou motor při přetížení a po vychladnutí ho znovu zapnou.


Po uplynutí uvedených časů ihned motor vypněte a proveďte neprodleně vypuštění motorového oleje a vyjmutí olejového filtru.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Furnace decoking procedure

Písková filtrace bestway náhradní díly

Zapojení bojleru dražice