Jak šetřit vodou na zahradě

Než voda steče z listí, alespoň půlka se odpaří. Ale prý můžete i ráno, rady odborníků se v tomto dost rozcházejí. Jen nekropte přes den. A možná si teď budete klepat na čelo, ale když prší, tak zalévat také nemusíte.


Skvělá možnost jak prodloužit čas, po který se ve vaší zahradě udrží vláha. Vodou je důležité šetřit. Voda je pro člověka jednou z nejdůležitějších látek, kterou potřebuje k životu. Jak šetřit vodou na zahradě ? Kärcher Systém se skládá z hadic, hadic pro kapénkovou závlahu, kolíků pro jejich ukotvení a manžet, kterými regulujete intenzitu zavlažování. Chcete ušetřit za vodu na zahrádce nebo vás k šetření dohnala nouze z nedostatku vody?


Ať tak či onak, nabízíme vám ověřené postupy, které jsou prověřené generacemi zahrádkářů. Jak se dá šetřit vodou na zahradě ? Znáte zalévání motykou? Jde o pouhé prokyopření půdy před tím, než budete záhony zalévat. Za komunismu by nebyl problém vracet řekám koryta s jejich meladry (Jizera je rovná, jak dálnice, Mladá Boleslav horká a suchá, když jsem byl menší pršelo více, a bylo méně aut s jejich skleníkovými plyny), vytvářet smíšené lesy, lužní lesy,zamokřovat krajinu třeba jezírky. Opakovaná suchá a horká léta už přiměla mnohé zahrádkáře změnit osazení své zahrady.


Uvažujete, že se k nim přidáte? Ptali jsme se zahradníků Přemysla Písaře a Václava Tolara, kterým rostlinám teplo bez deště vyhovuje a dobře se s ním vypořádávají. Z kohoutků v kuchyních, koupelnách nebo na zahradě proteče denně několik hektolitrů vody. Asi polovina z toho se dá ušetřit, pokud si osvojíme několik zásad a budeme se snažit důsledně je dodržovat. Začněme venkovním prostředím.


Aktuálně nám začíná pěstitelská sezona, která s sebou nese také vyšší spotřebu vody. Zaléváním zahrádky z přímého zdroje vody pochopitelně vede k vyšší spotřebě. Pravdou ale je, že i na zahradě při zalévání rostlin lze ušetřit. Nastavte si na postřikovač přesně určený čas. Kupte si levný automatický časový spínač, který se namontuje na hadici, nebo si kupte naprogramovatelný časovač.


Automatický časová spínač vám pomůže šetřit vodu a zalévat květiny v době, kdy mohou nejlépe absorbovat vodu. Zjistěte si, kde Vám uniká voda. Kape Vám kohoutek, protéká Vám voda na toaletě nebo máte narušené vodovodní potrubí? Jak tedy šetřit vodou na zahradě , aniž by utrpěla zeleň a zhoršila se kvalita této cenné tekutiny?


Způsobů je mnoho, ale všechny vycházejí z toho, že se budete snažit vodu na zahradě zadržet, tedy využívat co nejvíce nebo dokonce výhradně vodu dešťovou. Na naší planetě je spousty vody. Vždyť moře a oceány zabírají větší plochu než země. Bohužel vody na zeměkouli je voda slaná.


Ta je sice příjemná ke koupání, ale pro použití v domácnosti nepoužitelná. Neustále rostoucí lidská populace si tedy musí vystačit s. Naposledy upraveno: 30. Někoho k šetření vodou donutí zákaz jejího používání k napouštění bazénů a zalévání zahrady. Jiné vede k zamyšlení nad spotřebou vody její neustálé zdražování. Přinášíme sedmero ra jak šetřit vodu v zahradě.


Pozor na odkapávající kohoutky. Jedním takovým slabě kapajícím kohoutkem proteče přes 1litrů za měsíc. Možná je potřeba jen vyměnit těsnění.


Jak šetřit vodou na zahradě

Když se mydlíte nebo šamponujete, vodu zastavte. Když máte málo vody na zavlažení trávníku, pomůže smáčedlo z juky VIDEO: Jezírko naplníte deštěm. Párkrát sice zapršelo, vyschlé zahrádky to však moc nevytrhlo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Furnace decoking procedure

Písková filtrace bestway náhradní díly

Zapojení bojleru dražice