Přívod vody ze studny do domu

Instalace v soukromém domě ze studny je nemožné bez čerpadla, pro studny se používají ponorná čerpadla a výkon se volí v závislosti na hloubce a požadovaném přívodu vody. Před přímým ponořením čerpadla do jímky je třeba k němu připojit napájecí kabel, potrubí, kterým bude voda proudit, a kabel, který bude nést hlavní zatížení z hmotnosti zařízení. Mám vykopanou díru na vodu od studny k domu cca metrů, hloubka 1m, je tam několik zatáček. Chci se zeptat, jakou použít nejlépe hadici.


Abych věděl, kde přesně vyvést přívod vody do domu , nechal jsem si.

Hlavně se nesmí zapomenout př. Uvedení plynovodu do domu. Provést vodu ze studny do domu přes nadace. Potrubí často zmrazit vstup je na svém místě, i když to běží na všech pravidel. Beton dobře prochází vlhkost, a přispívá k problémům s trubkami.


Se jim vyhnout, je nutné, délka trubky většího průměru, než trubky. Přívod vody ze studny. V září jsem pokračoval v napojování vody ze studny do domu a do garáže.

Je to jen užitková voda do záchodu a tak to nevadí. V Zimě budu do záchodu čerpat vodu pitnou. Nakonec člověk zjistí, že tak velké množství kvalitní vody nepotřebuje. Doprava vody na větší vzdálenost.


V mém případě byl problém dopravit vodu ze studny vzdálené cca 38m (a kde je vlastní rozvod vody v domě) k domu. A pokud neexistuje možnost připojení k centralizovanému vodovodu, bude muset být instalován systém, který zajistí přívod vody do soukromého domu ze studny. Komunikační schéma bude vypadat takto.


Na první pohled není nic zvláštního. Nejběžnější systém přívodu vody ze studny : čerpadlo, pár nástrojů a expanzní. Plášť studny se vyčistí průmyslovým vysokotlakým strojem, a opět se přečerpává voda. Pokud je ve studni znovu použitelná štěrková vrstva, propere se a vyčistí vysokotlakým strojem. Jestliže na dně štěrková vrstva chybí, založí se nová říčním štěrkem o hrubosti až mm.


Do studny bych chtěl umístit tlakový spínač, který použiji ze staré nefunkční domácí vodárny. Za ním pak kulové ventily pro možnost případného uzavření větve do domu nebo větve do techn. Je nutné připojit čerpadlo do studny a dále ovládat během provozu.


Při stavbě vodovod ze studny do domu ,se používá nejčastěji o průměru až mm trubice z kovu, - polymerní materiál, který lze snadno ohýbat a má vysokou odolnost vůči rozvoji koroze.

PE černou trubku na pitnou vodu. K čerpání vody ze studny slouží čerpadlo umístěné ve studni nebo v budově. Nasávací čerpadlo bývá umístěné v nemovitosti, kam se voda čerpá. Podle fyzikálního zákonu nelze nasát vodu z hloubky větší než m. Každé čerpadlo má nějakou účinnost, ze zkušeností se počítá s tím, že čerpadlo nasaje vodu ze až metrů. Tedy v praxi až když se voda dostane do domu.


To vydává vodoprávní úřa který sídlí u obcí s rozšířenou působností. Při využívání vlastního zdroje vody jsou filtry na vodu ze studny téměř nevyhnutelné. Ideální je namontovat filtr přímo na přívod vody do domu , díky čemuž bude protékat upravená voda celým objektem.


Jedná se pouze o místo vstupu přes zákla dále pokračující přes podlahu do garáže, kde jsou hodiny.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Furnace decoking procedure

Písková filtrace bestway náhradní díly

Zapojení bojleru dražice