Jak vyčistit mosazný hmoždíř

Způsobů, jak vyčistit mosazný předmět je celá spousta. Dobře pořídíte s klasickou zubní pastou, s oblíbenou coca-colou nebo třeba s jemným popílkem z kamen. Před jakýmkoliv čištěním doporučujeme zašlý mosazný předmět nejprve pořádně odmastit saponátem a horkou vodou.


I váš na půdě nalezený mosazný předmět. Jak vyčistit mosazný hmoždíř ?

Ostatní Alena Vránová. Mám starý zašlí hmoždíř z mosazi, jak ho vyčistit ? Vaše jméno: Informuj mne na tento e-mail pokud bu. Existuje mnoho ra jak vyčistit mosaz. Někdo doporučuje pasty a roztoky dostupné v drogeriích, jiný si vystačí se zubní pastou a kartáčkem. Těžko říct, která metoda je ta pravá právě na váš mosazný předmět.


Záleží na stáří, na tom, jak moc je špína „zažraná“ a podobně. Je dost pravděpodobné, že budete muset vyzkoušet více tipů, než se vám mosaz.

Dobrý den, našla jsem na půdě starý mosazný hmoždír. Poradíte, jak ho šetrně vyčistit ? Odpovědět na otázku Skočit na nejnovější od. Ať už jste nalezli mosazný výrobek na půdě po prarodičích nebo jste si jej koupili, vše čas od času potřebuje vyčistit. Můžete mít lesklou či čistou mosaz nebo mosaz s patinou. Ta se čistí hůře než předchozí dvě varianty.


Všechny typy však pěkně vynikají v domácnostech a interiérech v podobě lustrů, klik, svícnů, hmoždířů a dalších výrobků. Plíseň sněžná na trávníku. Náklady na nízkoenerg. Prvním krokem při čištění mosazi by mělo být odstranění prachu pomocí měkkého hadříku.


X Zroj výzkumu Až mosaz oprášíte, nachystejte si vlažnou vodu s trochou jemného prostředku na mytí nádobí a namočte si do něj jemný bavlněný hadřík. Mechanické působení na povrch mosazi je silně destruktivní. Povrch je pokryt vrstvou kysličníků,které poměrně dobře kryjí spodní vrstvy proti další korozi. Pokud je odstraníte ocelovým kartáčem,nebo smirkem,i když tím nejjemnějším,okamžitě nastane okysličování čistého povrchu. Nejlepší jsou chemické.


Ať už potřebujete vyčistit mosazné kliky, nádobí či jiné předměty vyrobené z mosazi, budete k tomu potřebovat rozhodně vodu.

Jak je ale každému jasné, pouhou vodou se zašlosti nezbavíte. Proto si připravte roztok octa a soli. Ještě než se ale pustíte do samotného čištění, nezapomeňte nejprve zbavit mosazný předmět veškerého prachu, který se na něm usadil. Mám mosazný hmoždíř po babičce - v tom tluču koření.


A pak porcelánový, ve kterém třu bylinky, česnek, ale nic v něm nebouchám. Spokojená jsem s oběma. Nic se neobrušuje, tluče d. Staré ohmatané a znečištěné mosazné předměty, nejčastěji třeba kliky u dveří, vyčistíte pomocí octa, soli a plavené nebo strouhané křídy. Mosaz pak bude jako nová a krásně se bude lesknout!


Původní pěkný stav, patina a stopy používání. Mramor můžete vyčistit tak. Chrome baterie: jsou snadno vyčistit mýdlovou vodou. Opláchněte a otřete do sucha papírovou utěrkou obnovit lesk. Starým kartáčkem na zuby pomáhá získat vklady špíny zpod okraje baterie.


Pro tvrdý-k-odstranění skvrn, použijte stříbrn�.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Furnace decoking procedure

Písková filtrace bestway náhradní díly

Zapojení bojleru dražice